Referat: Brämaregårdens FC (D6H) - Gamlestaden FF (D6H)

Vi hade visserligen bara gjort 6 träningar, men var oerhört sugna på att sätta igång med matchandet igen. Match är ändå match.
Till denna träningsmatch, så valde vi en offensiv uppställning: Dino - Rinman, Omar, Hadd, Glenn - Tuan, Tim, Axel - Hoang, Ferry, Agge Ersättare: Viktor, Tommy, Visar, Greg

FÖRSTA HALVLEK
Vi tar tag i taktpinnen från start och hotar ständigt Brämaregårdens backlinje, som känns stressade av våra höga utgångspositioner. Ferry har ett par halvlägen, Hoang ett friläge som han bredsidar utanför, Tim ett skott från distans. Axel en fin frispark som är nära att resultera. Det är dock först när Axel får en snilleblixt och drar iväg en frispark från 25 meter mot bortre krysset som målet kommer. Dock inte direkt, då målvakten gör en fin räddning men Agge är där och hugger och i svår vinkel trycker han in 0-1! Första målet för säsongen och mål för Agge i hans första match för GaFF.
Sista 15-20 minutrarna så tröttnar vi lite, på mitten framförallt och Brämaregården kan göra det dom är bäst på. Rulla boll och ha bollinnehavet. Utan att skapa någon direkt farlig målchans förutom skott från distans. Ett av dom sätter dom dock i ribban ska sägas.
Vi gör ett byte, där Viktor kommer in på mitten och Axel tar Agges plats som forward. Hoang skojar lite med Brämaregårdens högerback, som fäller Hoang så att vi får straff. Ferry kliver fram...målvakten går åt ena hållet, bollen åt andra, 0-2! Vi har även ett par bra lägen på hörna där Hadd är inblandad. Paus.

ANDRA HALVLEK
Ett byte i paus, där Visar kommer in för Hoang, vars underställ var för trångt. Brämaregården gör några byten i paus som gör att dom hotar lite mer framåt. Bakåt är det dock svajigt och vi fortsätter att hota, men vi är tyvärr lite för slarviga sista tredjedelen och det går lite långsamt i beslutsfattandet. Glenn går ut och Tommy kommer in.
Dags för matchens snyggaste anfall. Omar gör en räd, där han med lätthet tar sig förbi ett par gubbar, GaFF:s Pique bara fortsätter och spelar Tim, som med sin fina speluppfattning inser att här väggar jag i djupet, där Omar med graciösa steg löper sig fri med målvakten, han får feeling och chippar! 4 meter utanför.
Lite senare kommer Agge in igen istället för Ferry. Brämaregårdens anfallare går på djupet och får en perfekt slagen boll. Hadd lägger handen på axeln och anfallaren lägger sig lätt. Rött kort! Hadd slänger bindeln på marken i vrede och Omar är snabbt där och plockar upp den. En man mindre och Visar byts ut och Glenn kommer in igen. Visar missnöjd med Hadd som i sin tur hävdar att han tog det röda för att Visar inte skjutsade honom till planen.
Hoang byts in igen mot Axel och Greg kommer in för Rinman.
Matchbilden förändras egentligen inte särskilt mycket utan Brämaregården har en del boll, och vi kontrar med blandad kvalité. Hoang löper sig fri med boll, och vill showa och tyvärr så rinner bollen ut över kortlinjen. Han driver dock upp bollen vid ett senare tillfälle och spelar Agge som har öppet mål, 0-3! Matchen avgjord.
Tyvärr så blir det tjafs i slutet av matchen och domaren blåser av 4 minuter från slutet. Vi håller oss dock lugna. Slut.

MINDRE BRA GREJER
- Vi är slarviga sista tredjedelen.
- Beslutsfattandet offensivt är inte hundra, men det är första matchen och hetsen om show från sidan gör det inte bättre.
- Forwards lyckas inte riktigt hålla fast bollen så att vi får med oss fler spelare upp.
- Vi hamnar lite fel i defensiven i slutet av första halvlek, felpositionering men givetvis också pga trötthet.
- Aldrig kul med tjafs.

BRA GREJER
- Vi håller nollan.
- Backlinjen och Dino ska ha cred. Superstabilt.
- Tuan gör det väldigt bra i sin "nya" roll. Inte bara i passningsspelet, även ett grymt jobb i defensiven.
- Svårt att komma ifrån Agge, som gör 2 mål i sin första match.
- Tommys inhopp var lysande. Påminde om en formtoppad Mikael Lustig.

Sammanfattningsvis väldigt roligt med en seger i första matchen! För att vara första matchen så såg det väldigt lovande ut.